5 “kötelező” WordPress Bővítmény amit minden weboldalnak használnia kellene 2019-ben

Minden weboldal különbözik egymástól, különböző céllal készültek, más-más megközelítést használ, ugyanakkor vannak közös pontok. Ott vannak az alapvető bővítmények amiket minden WordPress weboldalnak használnia kellene, nem nézve hogy milyen közönségnek szól, vagy milyen sablont használ.

Minden weboldal különbözik egymástól, különböző céllal készültek, más-más megközelítést használ, ugyanakkor vannak közös pontok. Ott vannak az alapvető bővítmények amiket minden WordPress weboldalnak használnia kellene, nem nézve hogy milyen közönségnek szól, vagy milyen sablont használ.

Több mint 54,403 WordPress bővítmény van jelenleg a WordPress Bővítménytárban, ez egyszerűen túl sok, hogy egy kezdő (de akár egy haladó) felhasználó átlássa, így megosztom veled az én WordPress bővítmény túlélőlistámat.

Wordfence – a biztonság

Wordfence - wordpress biztonság

A biztonság egy olyan dolog amivel minden weboldal tulajdonosnak törődnie kell, hiszen nem csak a számítógépünket kell védeni a támadásoktól. A WordFence egy teljeskörű biztonsági megoldásokat kínáló WordPress bővítmény, ami jelenle szerintem az egyik legjobb a piacon.

A Wordfence-nek két fő funkciója van, az egyik a Tűzfal, a másik pedig a Biztonsági Szkenner. A tűzfal egy Web Applikációs Tűzfal (WAF) ami azonosítja és blokkolj a nemkívánatos forgalmat. A Wordfence szkenner ellenőrzi az alapfájlokat, a sablonokat és a bővítményeket a malware, bad URL, hátsókapu, SEO spam, veszélyes átirányítás, és kártékony kódbeillesztéses támadásokkal szemben.

Yoast SEO – keresőoptimalizálás

Yoast SEO - keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizáció segít hogy a felhasználókat szerezz a weboldaladra az olyan keresőmotorokból mint a Google. Bár a WordPress alapból eléggé keresőbarát tartalomkezelő rendszer, de nem tartalmaza az összes dolgot ami segíthet a keresőknek a tartalomelemzésben és indexelésben.

A Yoast SEO a minden idők legnépszerűbb WordPress bővítmény, ez vitán felül áll. Egy komplett csomag ami segít az On-Page SEO fejlesztésében, oldaltérképet generál, beilleszti a szükséges meta-tageket, kapcsolódik a Google Search Console-hoz, hozzáadja a közösségi metákat és még kismillió egyéb dolgot megtesz azért hogy előrébb kerüljön az oldal a találati listán.

Simple Share Buttons Adder – megosztás gombok

Simple Share Buttons - megosztás bővítmény

A Simple Share Buttons a legjobb közösségi média bővítmény a WordPress-hez, amivel könnyedén hozzá lehet adni a közösségi oldalak gombjait a weboldalhoz. Rengeteg apró beállítás van benne mint a megosztás számláló (social proof), gombpozíció, megjelenési stílus… stb.

Nagyon sok premium fizetős program létezik, de ez az ingyens bővítmény mindet veri, mind kódminőségben mind teljesítményben. Sokszor használtam már az általam fejlesztett sablonokban mint beépített megoldás.

GA Google Analytics – követőkód helyes beillesztése

Google Analytics követőkód beillesztése

A Google Analytics a legszélesebb körben használt web analitikai szoftver amely felméri és jelentéseket készít a weboldal forgalmáról. Abszolút iparági sztenderd, szinte kötelező mindenki számára, csak a követőkód beillesztése lehet kissé trükkös akkor ha a megfeleő módok akarjuk ezt megtenni.

A GA Google Analytics egy ingyenes karcsú bővítmény ami megoldja ezt a problémát. Könnyű a használata, elképesztően gyors és nagyon sok haladó beállítás. Több mint 200.000 weboldal használja aktívan a GA Google Analytics bővítményt.

Akismet – spam kommentek szűrése

Akismet - spam kommentek szűrése

Ha nem akarod hogy százszámra kapj spam kommenteket a weboldaladra, akkor erősen ajánlott a WordPress alap spamszűrőjének a telepítése, az Akismet.

Az Akismet egy ingyens spamszűrő (nem üzleti blogok és weboldalak esetén), amelyik szűri a hozzászólásokat egy nagy központi adatbázis segítségével. A legtöbb felhasználó esetében megállította, vagy nagyon nagyymértékben csökkentette a spamáradatot. Azonban ha valamilyen okból kifolyólag mégis átjut egy spamkomment akkor elég bejelölni és az Akismet tanul a hibájából.


Balázs
Szerző: Balázs

Weboldal készítéssel foglalkozó front-end programozó és WordPress szakértő. A Weart Studio tulajdonosa és bloggere, kedvenc területek: weboldal készítés, WordPress és SEO.

Hozzászólások

5 “kötelező” WordPress Bővítmény amit minden weboldalnak használnia kellene 2019-ben

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes konzultáció és ajánlatkérés

Az első konzultáció ingyenes, nincs mit veszíteni.